13. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jablečné masary, irácký dezert
zdroj: Recepty 24/7

Chutnější a snadné jablečné masary, tradiční irácký dezert, který tě okouzlí svou sladkou a kořeněnou chutí. Navštiv naši webovou stránku a objev originální recept, který tě naučí, jak vyrobit tyto lahodné dezerty. Užij si kousíček Iráku bez cestování!

Suroviny

  • 4 velká jablečná jablka
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g másla
  • 200 g piškotových drobečků
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 g rozinek
  • 100 g jemně nasekaného sušeného ovoce (např. meruňky, fíky)
  • 200 ml vody

Postup

  1. Jablka oloupejte, zbavte jablečného jádřince a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte nastrouhaná jablka. Přidejte cukr, vanilkový cukr a skořici a promíchejte.
  3. Přidejte mleté vlašské ořechy, rozinky, sušené ovoce, piškotové drobečky a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  4. Postupně přilévejte vodu a vařte směs asi 15 minut nebo dokud voda nesníží.
  5. Hotovou směs přeneste do dortové formy a dobře ji utlačte. Nechte vychladnout a poté vložte do chladničky na několik hodin, nejlépe přes noc.
  6. Po vychladnutí masary vyjměte z formy a nakrájejte na porce.
  7. Podávejte jako dezert s čajem nebo kávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *