27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou lahůdku s naším receptem na chléb s olivami. Tento chléb je plný šťavnatých oliv a má křupavou kůru a měkké středové těsto. Dejte své chutě dohromady s tímto jednoduchým a chutným receptem na italský chléb s olivami.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 300ml vlažné vody
- 1 sáček sušeného droždí
- 100g oliv (černé nebo zelené)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
Postup
- Do mísy si prosejeme mouku a přidáme sušené droždí a sůl.
- Přilijeme vlažnou vodu a olivový olej a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto necháme vykynout až do zdvojnásobení objemu.
- Vykynuté těsto přendáme na pomoučený stůl, přidáme na kostičky nakrájené olivy a jemně je do těsta zamícháme.
- Těsto tvarujeme do bochníku a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud chléb nezezlátne.
- Hotový chléb necháme vychladnout a pak si můžeme pochutnat!