27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Italský tradiční chléb s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou lahůdku s naším receptem na chléb s olivami. Tento chléb je plný šťavnatých oliv a má křupavou kůru a měkké středové těsto. Dejte své chutě dohromady s tímto jednoduchým a chutným receptem na italský chléb s olivami.

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 300ml vlažné vody
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 100g oliv (černé nebo zelené)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Do mísy si prosejeme mouku a přidáme sušené droždí a sůl.
  2. Přilijeme vlažnou vodu a olivový olej a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto necháme vykynout až do zdvojnásobení objemu.
  4. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený stůl, přidáme na kostičky nakrájené olivy a jemně je do těsta zamícháme.
  5. Těsto tvarujeme do bochníku a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud chléb nezezlátne.
  7. Hotový chléb necháme vychladnout a pak si můžeme pochutnat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *