1. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento italský tiramisu je dokonalým dezertem pro všechny milovníky kávy a sladkostí. Tento recept vám umožní vytvořit dokonale vrstvené a krémové tiramisu, které rozpustí jazyky vašich hostů. Sestává z kávových namočených sušenek savoiardi, bohaté mascarpone krému a vrstvy kakaového prášku. S naším podrobným návodem na přípravu budete mít ti nejlepší miláčky na stole. Dejte si tento lahodný italský tiramisu a dopřejte si kousíček Itálie.
Suroviny
- 200g savoiardi (italské sušenky)
- 250ml silné kávy
- 4 velká vejce
- 100g cukru
- 500g mascarpone
- 2 lžíce kakaa
Postup
- Oddělte žloutky od bílků.
- V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.
- Přidejte mascarpone a důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs.
- V jiné míse vyšlehejte bílky do tuha.
- Postupně vmíchejte sníh z bílků do směsi s mascarpone, opatrně míchejte, aby směs zůstala nadýchaná.
- Ve formě na dortový korpus vytvořte první vrstvu sušenek. Ponořte sušenky do silné kávy a rychle je vytáhněte, aby se nenasákly příliš.
- Nalijte polovinu směsi mascarpone na první vrstvu sušenek a vyrovnávejte.
- Tento postup opakujte s druhou vrstvou sušenek a zbylou směsí mascarpone.
- Potřete hladkou vrstvou kakaa.
- Nechejte tiramisu odpočinout v lednici nejlépe přes noc, aby sušenky změkly a chutě se propojily.
- Na závěr ozdobte nastrouhanou čokoládou nebo šlehačkou podle chuti.