14. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské špagety carbonara s pancettou jsou lahodným pokrmem, který si zamilujete! Tato jednoduchá, ale chutná italská klasika spojuje al dente špagety s krémovou omáčkou z vajec, parmazánu, pepře a křupavé pancetty. Vyzkoušejte tento recept a uvařte si skvělou večeři plnou italského pohody!
Suroviny
- 250 g špaget
- 100 g pancetty
- 2 vejce
- 50 g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánev si dej osmahnout pancettu nakrájenou na menší kousky.
- V hrnci si uvař špagety do měkka dle návodu na obalu.
- V míse smíchej vejce a parmazán, můžeš přidat trochu soli a pepře.
- Špagety sceď a smíchej s osmahnutou pancettou.
- Přidej směs vajec a parmazánu, vše dobře promíchej.
- Pokud chceš můžeš přidat trochu černého pepře navrch.
- Hotovo, můžeš podávat.