26. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný italský rajčatový salát plný chutí slunce. Jednoduchý recept, který vám připraví skvělou předkrm nebo vedlejší jídlo. Oslovte své chuťové buňky s tomuto svěžím a barevným salátem plným aromatických bylinek a olivového oleje. Buďte jako v Itálii s tímto osvěžujícím rajčatovým salátem!
Suroviny
- 500g cherry rajčat
- 1 malá červená cibule
- 1 balení mozzarelly
- Čerstvá bazalka
- Extra panenský olivový olej
- Balzamikový ocet
- Sůl a pepř
Postup
- Rajčata a mozzarellu nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- V míse smíchejte rajčata, mozzarellu a cibuli.
- Přidejte nasekanou čerstvou bazalku.
- Na salát zakapejte olivový olej a balzamikový ocet a promíchejte.
- Ochutnejte solí a pepřem a případně dochuťte podle potřeby.
- Salát nechte chvíli odpočinout, aby chutě promísily.
- Podávejte jako předkrm nebo jako lehkou večeři s pečivem.