21. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Italský losos se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Italský losos se špenátem je výborným receptem, který spojuje čerstvost a chuť pravé italské kuchyně s výhodami lososu jako zdravého a chutného zdroje bílkovin. Tato lahodná kombinace lososa, smaženého česneku, šťavnatého špenátu a omáčky pesto přivede vaše chuťové buňky na milostnou cestu do Itálie. Připravte si tento rychlý a jednoduchý recept a vychutnejte si ho jako hlavní jídlo nebo jako součást svého vyváženého jídelníčku. Navíc, díky svému bohatství na zdravé omega-3 mastné kyseliny, poskytne vám tento pokrm i výživové benefity. Buon appetito!

Suroviny

  • 4 filety lososa
  • 300 g lístků špenátu
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte česnek a oregano a nechte chvíli vařit, dokud česnek nezezlátne.
  3. Přidejte lístky špenátu a smažte je do změknutí.
  4. Pokud je špenát suchý, přidejte trochu vody.
  5. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Na pánvi vedle připravte lososové filety. Obě strany osolte a opepřete, poté smažte na olivovém oleji dozlatova.
  7. Pokapejte citronovou šťávou a dle chuti osolte a opepřete.
  8. Na talíři nejprve položte špenát a na něj uložte lososové filety.
  9. Podávejte s čerstvým citronem a zeleninou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *