24. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento italský recept na bruschettu s rajčaty je jednoduchý a chutný. Křupavý chléb je opečený a poté potřený česnekem a olivovým olejem. Na vrch je přidána směs čerstvých rajčat, bazalky, olivového oleje a soli. Bruschetta s rajčaty je skvělým startem nebo lehkým občerstvením, které je proslulé svou svěžestí a jedinečným italským zážitkem.
Suroviny
- 1 bageta
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový listy
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Bagetu nakrájejte na 1 cm silné plátky.
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky a vložte do mísy.
- Přidejte prolisovaný česnek, roztrhané bazalkové lístky, sůl, pepř a zalijte olivovým olejem.
- Vše dobře promíchejte a nechte rajčata asi 10 minut odležet.
- Plátky bagety opečte na pánvi nebo ve grilu z obou stran do zlatova.
- Každý plátek bagety potřete česnekem a přidejte směs rajčat s olejem.
- Můžete ještě posypat trochou bazalky nebo nastrouhaným parmazánem.
- Servírujte ihned a můžete si vychutnat italskou bruschettu s rajčaty!