10. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Italský bruschetta.
zdroj: Recepty 24/7

Italský bruschetta je ⁢klasické ⁢italské pokrm, ⁤který je oblíbený po celém světě. Tento ⁤jednoduchý recept se ​skládá z křupavé⁣ čerstvé bagety, která je ⁣opečená a ⁢potřená česnekem. Na to je nanesena​ vrstva ​olivového oleje a pokryta směsí ⁣čerstvých rajčat, bazalky a česneku. Ochucení solí a pepřem​ dodává tomuto pokrmu výraznou chuť. Italský ‌bruschetta je skvělý jako předkrm⁢ nebo lehká‍ večeře ‌a jistě vás ohromí svou⁤ jedinečností a chutí.

Italský bruschetta

Suroviny

  • 2-3 plátky čerstvého ​bagetu
  • 1 malá‌ cibule
  • 2⁢ stroužky česneku
  • 4-5 rajčat
  • Čerstvý bazalkový list na ozdobu
  • Extra ‌panenský olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pečicí⁢ papír položte plátky bagetu⁣ a lehce je‌ pokapejte olivovým olejem. Dejte⁢ péct ⁣do předem vyhřáté trouby na‌ 180°C. Pečte asi 10 minut,⁢ dokud⁢ chlebové plátky ⁢nejsou​ lehce‌ zlaté a křupavé.
  2. Cibuli jemně nasekejte a česnek prolisujte. Rajčata nakrájejte na malé‌ kostičky.
  3. Do ‍mísy smíchejte nakrájená rajčata, cibuli a prolisovaný ​česnek. Přidejte sůl, pepř a trochu olivového oleje. Promíchejte a‌ nechte chvíli odležet, ​aby se chutě spojily.
  4. Pečené ⁢plátky ‍bagetu potřete ‍připravenou směsí ⁣s ‌rajčaty a posypte ⁤čerstvým bazalkovým ⁢lístkem.
  5. Hotové bruschetta můžete servírovat jako předkrm nebo⁢ k lehčímu ⁢obědu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *