8. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Italský bramborový salát.
zdroj: Recepty 24/7

Italský bramborový salát je lahodný a osvěžující recept, který spojuje vynikající chuti brambor s tradičními italskými přísadami. Tento salát přináší skvělou kombinaci směsi pokroucených brambor, rajčat, čerstvé bazalky a olivového oleje. Je ideálním předkrmem nebo přílohou k hlavnímu jídlu. Připravte si tento autentický italský bramborový salát a užijte si skvělou chuť Itálie ve své kuchyni.

Suroviny

  • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g slaniny, nakrájené na drobné kousky
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 2 lžíce bílého octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 hrnku nasekané petrželky

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvařte brambory do měkka, asi 10-15 minut. Poté je sceděte a nechte vychladnout.
  2. Na pánev dejte kousky slaniny a smažte je do zlatova. Poté je odložte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
  3. V míse smíchejte majonézu, ocet, hořčici, cukr, sůl a pepř. Promíchejte, dokud nedostanete hladkou omáčku.
  4. Do velké mísy dejte uvařené brambory, plátky cibule, nasekanou petrželku a opečenou slaninu. Přilijte omáčku a dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Salát nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu, aby se chutě promísily. Před servírováním můžete posypat nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *