7. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte tradiční Italské tiramisu s bohatou mascarpone a intenzivní kávovou chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodné dezertní dobroty, které si zamilujete. Užijte si dokonalou kombinaci sladkosti, krémoveosti a kávové lahodnosti s naším receptem na Italské tiramisu.
Suroviny
- 250 g mascarpone
- 100 g cukru krupice
- 3 vejce
- 1 balení kávových sušenek
- 1 šálek silné kávy
- kakaový prášek na posypání
Postup
- Nejprve si připravte kávu a nechte ji vychladnout.
- V misce smíchejte mascarpone s cukrem a žloutky, dokud nedostanete krémovou konzistenci.
- V druhé misce ušlehejte bílky do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi s mascarpone.
- Do malé misky nalijte trochu kávy a namáčejte do ní kávové sušenky, které pak pokládejte do formy na tiramisu. Postupujte takto, dokud nemáte jednu vrstvu sušenek.
- Na vrstvu sušenek nanesete polovinu směsi s mascarpone a opět pokladejte namáčené sušenky.
- Na závěr přidejte druhou polovinu směsi s mascarpone a posypte kakaovým práškem.
- Tiramisu nechte alespoň 4 hodiny odležet v lednici a pak podávejte.