9. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské tiramisu s mascarpone
zdroj: Recepty 24/7

Italské tiramisu s mascarpone je tradiční dezert, který si získal srdce milovníků sladkého po celém světě. Tento jednoduchý, ale bohatý recept kombinuje jemnou mascarpone s kávou, vinným koňakem a křupavými piškoty savoiardi. Tenhle nápoj perfektně spojuje sladkou a hořkou chuť, což ho dělá oblíbeným u všech generací. Připravit si ho můžete snadno doma a jeho výsledek vás ohromí. Užijte si kousek Itálie a vyzkoušejte tohle lahodné tiramisu!

Suroviny:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml studeného espresa
  • 200 g šťavnatých ladyfingerů
  • 4 lžíce rumu
  • 4 lžíce kakaa
  • 4 lžíce cukru
  • 2 vejce

Postup:

  1. V malé misce smíchejte espresso a rum.
  2. V druhé misce oddělte bílky od žloutků.
  3. Žloutky lehce vyšlehejte s cukrem, dokud nevytvoříte pěnivou směs.
  4. Přidejte mascarpone a důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  5. Bílky vyšlehejte do tuha.
  6. Pomalu přidejte vyšlehané bílky do směsi s mascarpone a žloutky.
  7. V hluboké míse si připravte vrstvu ladyfingerů. Každý ladyfinger ponořte na chvíli do směsi espresa a rumu a pak položte do mísy.
  8. Namáčejte ladyfingery, dokud nebude celá vrstva pokrytá.
  9. Přelijte polovinou směsi s mascarpone a žloutky.
  10. Opakujte proces s další vrstvou ladyfingerů a zbytekem směsi s mascarpone.
  11. Na vrch posypte vrstvu kakaa.
  12. Dejte do lednice na minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  13. Po vyjmutí z lednice posypeme kakao a je hotovo!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *