28. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si italskou lahůdku domácí přípravy s receptem na tradiční tiramisu! Své blízké ohromte touto lahodnou a lehkou dezertní pochoutkou. Naučte se krok za krokem, jak připravit slavný italský dezert a udělejte si radost bez návštěvy restaurace. S naším receptem na italské tiramisu budete mít doslova kousek Itálie přímo ve své kuchyni!
Suroviny
- 250g mascarpone
- 100g cukr
- 4 vajíčka
- 200g káva
- 100g sušenky savoiardi
- kakao na posypání
Postup
- Oddělte žloutky od bílků.
- V misce smíchejte mascarpone s cukrem a žloutky, dokud nevznikne hladká směs.
- Ve druhé misce ušlehejte bílky do tuhé pěny.
- Postupně vmíchejte bílky do směsi s mascarpone.
- V poháru nebo formě vytvořte první vrstvu sušenek namočených v kávě.
- Na vrch sušenek přidejte polovinu směsi s mascarpone.
- Pokračujte další vrstvou namočených sušenek a vrstvou směsi s mascarpone.
- Dejte tiramisu do lednice alespoň na 4 hodiny.
- Před servírováním posypte kakao.