29. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Italské těstoviny s ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na italské těstoviny s ricottou vám přinese fantastickou kombinaci chuti, jednoduchosti a výživy. Připravené s jemnou ricottou, která se krásně sladí s čerstvými bylinkami a rajčaty, tyto těstoviny jsou přímo lahodné. Dopřejte si toto jednoduché, ale elegantní jídlo, které může být hotové během několika minut. Přidejte do svého jídelníčku tyto italské těstoviny s ricottou a užijte si lahodný italský zážitek.

Suroviny:

  • 400 g těstovin (např. penne, fusilli nebo tagliatelle)
  • 250 g ricotty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • čerstvý bazalkový list nebo petrželka na ozdobu
  • stroužek česneku (na opečení)

Postup:

  1. V těstovinovém hrnci uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi si zatím rozehřejte olivový olej a opečte na něm na plátky nakrájený česnek, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte krájená rajčata s jejich šťávou a sušený oregano. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, aby se omáčka zahustila.
  4. Přidejte ricottu a promíchejte, dokud se nespojí se zbytkem omáčky.
  5. Přidejte uvařené těstoviny a důkladně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
  6. Pokud je těstovina příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
  7. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete podle chuti.
  8. Pokud máte rádi silnější česnekovou chuť, můžete si opečeným stroužkem česneku potřít plátky toastového chleba a sloužit je k těstovinám.
  9. Před podáváním můžete ozdobit čerstvým bazalkovým listem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *