29. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na italské těstoviny s ricottou vám přinese fantastickou kombinaci chuti, jednoduchosti a výživy. Připravené s jemnou ricottou, která se krásně sladí s čerstvými bylinkami a rajčaty, tyto těstoviny jsou přímo lahodné. Dopřejte si toto jednoduché, ale elegantní jídlo, které může být hotové během několika minut. Přidejte do svého jídelníčku tyto italské těstoviny s ricottou a užijte si lahodný italský zážitek.
Suroviny:
- 400 g těstovin (např. penne, fusilli nebo tagliatelle)
- 250 g ricotty
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- čerstvý bazalkový list nebo petrželka na ozdobu
- stroužek česneku (na opečení)
Postup:
- V těstovinovém hrnci uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Na pánvi si zatím rozehřejte olivový olej a opečte na něm na plátky nakrájený česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte krájená rajčata s jejich šťávou a sušený oregano. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, aby se omáčka zahustila.
- Přidejte ricottu a promíchejte, dokud se nespojí se zbytkem omáčky.
- Přidejte uvařené těstoviny a důkladně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
- Pokud je těstovina příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
- Ochutnejte a případně dosolte a opepřete podle chuti.
- Pokud máte rádi silnější česnekovou chuť, můžete si opečeným stroužkem česneku potřít plátky toastového chleba a sloužit je k těstovinám.
- Před podáváním můžete ozdobit čerstvým bazalkovým listem nebo petrželkou.