11. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské těstoviny s rajčaty jsou lahodným a jednoduchým jídlem, které si zamilujete. Tento recept kombinuje svěží rajčata plná chuti s al dente uvařenými těstovinami a aromatickými bylinkami. Připravte si oblíbenou variantu těstovin a doplňte je čerstvými rajčaty, česnekem, olivovým olejem a bazalkou. To vše smíchejte dohromady a nechte chvilku proležet, aby se chutě navzájem propojily. Tento rychlý a chutný recept je ideální volbou pro večerní večeři nebo rychlý oběd.
Suroviny
- 400 g těstovin (např. pennette nebo fusilli)
- 500 g zralých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájený česnek. Orestujte ho dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte je dusit na středním ohni asi 10 minut, dokud se nerozvaří a nevypustí šťáva.
- Přidáme sušený oregano, sůl a mletý černý pepř. Promíchejte a vařte ještě 5 minut na mírném ohni.
- V mezičase uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Scedíme těstoviny a přidáme je do pánve s rajčaty. Dobře promíchejte, aby se těstoviny dobře obalily rajčatovou omáčkou.
- Těstoviny podávejte posypané čerstvými bazalkovými listy.