24. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Italské těstoviny s rajčatovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Italské těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou lahodným a klasickým jídlem, které si zamilujete. Tento recept vás zavede do slunné Itálie a okouzlí⁢ vás svou jednoduchostí a bohatou chuťovou⁣ paletou. Omáčka z čerstvých rajčat,‍ česneku ‌a ⁢bylinek se skvěle spojí s al dente⁣ uvařenými těstovinami, vytvářející perfektní harmonii chutí. Přidejte k tomu parmazánové⁣ stroužky a svěží bazalku a máte před sebou dokonalé ⁤jídlo, kterým ⁣si i ti nejnáročnější gurmáni pochutnají. Vyzkoušejte tento recept a užijte si pravou italskou gastronomii ⁤u ⁢vás doma.

Suroviny

  • 250 g⁤ těstovin
  • 2 lžíce olivového⁢ oleje
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 ‌stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g rajčat, nakrájených‍ na ⁢kousky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička suchého oregana
  • sůl a ​pepř‌ podle chuti
  • čerstvá⁣ bazalka ke ‌zdobení

Postup

  1. V ⁤hrnci s vroucí osolenou⁢ vodou uvařte těstoviny ‌dle pokynů na obalu.​ Poté je sceďte ​a nechte stranou.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek ‍a‍ rajčata a smažte dalších 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou.
  3. Přidejte ⁣cukr, ‌oregano, sůl ⁣a pepř a promíchejte. ⁣Vařte‍ omáčku⁢ ještě ​asi 10⁣ minut, aby se všechny chutě sloučily.
  4. Přidejte uvařené těstoviny do omáčky ⁢a dobře promíchejte, ⁢aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
  5. Podávejte okamžitě​ a ozdobte čerstvou bazalkou. Dobrou ‍chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *