24. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou lahodným a klasickým jídlem, které si zamilujete. Tento recept vás zavede do slunné Itálie a okouzlí vás svou jednoduchostí a bohatou chuťovou paletou. Omáčka z čerstvých rajčat, česneku a bylinek se skvěle spojí s al dente uvařenými těstovinami, vytvářející perfektní harmonii chutí. Přidejte k tomu parmazánové stroužky a svěží bazalku a máte před sebou dokonalé jídlo, kterým si i ti nejnáročnější gurmáni pochutnají. Vyzkoušejte tento recept a užijte si pravou italskou gastronomii u vás doma.
Suroviny
- 250 g těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 400 g rajčat, nakrájených na kousky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička suchého oregana
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá bazalka ke zdobení
Postup
- V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny dle pokynů na obalu. Poté je sceďte a nechte stranou.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a rajčata a smažte dalších 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte cukr, oregano, sůl a pepř a promíchejte. Vařte omáčku ještě asi 10 minut, aby se všechny chutě sloučily.
- Přidejte uvařené těstoviny do omáčky a dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
- Podávejte okamžitě a ozdobte čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!