5. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské špagety carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou chuť s tímto receptem na špagety carbonara s pancettou. Lehce pikantní omáčka smíchaná se špagetami vytváří skvělou kombinaci chutí. Pečená pancetta dodává tomuto jídlu bohatou a slanou chuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si autentickou italskou pochoutku doma.

Suroviny

  • 250g špaget
  • 100g pancetty
  • 3 žloutky
  • 50g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi osmažte pancettu nakrájenou na kostičky, dokud nebude křupavá.
  2. V hrnci uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
  3. V misce smíchejte žloutky s nastrouhaným parmazánem a pepřem.
  4. Odstavte pánvi s pancettou z ohně a přidejte uvařené špagety, promíchejte.
  5. Přidejte směs se žloutky a parmazánem, rychle promíchejte, aby se vytvořila krémová omáčka.
  6. Osolte podle chuti a podávejte horké posypané parmazánem a čerstvě nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *