5. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou chuť s tímto receptem na špagety carbonara s pancettou. Lehce pikantní omáčka smíchaná se špagetami vytváří skvělou kombinaci chutí. Pečená pancetta dodává tomuto jídlu bohatou a slanou chuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si autentickou italskou pochoutku doma.
Suroviny
- 250g špaget
- 100g pancetty
- 3 žloutky
- 50g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi osmažte pancettu nakrájenou na kostičky, dokud nebude křupavá.
- V hrnci uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
- V misce smíchejte žloutky s nastrouhaným parmazánem a pepřem.
- Odstavte pánvi s pancettou z ohně a přidejte uvařené špagety, promíchejte.
- Přidejte směs se žloutky a parmazánem, rychle promíchejte, aby se vytvořila krémová omáčka.
- Osolte podle chuti a podávejte horké posypané parmazánem a čerstvě nasekaným petrželem.