1. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské rizoto s houbami je lahodná a chutná pokrm, kterým můžete okořenit svůj jídelníček. Připravte si tento tradiční italský recept a dopřejte si lahodnou kombinaci rýže, houb a sýra. Vyzkoušejte tento recept a ukažte své kuchařské umění!
Suroviny
- 200g rýže Arborio
- 200g hub (sušených nebo čerstvých)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g Parmezánu
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Nejprve si připravíme vývar a ponecháme ho vařit na mírném ohni.
- Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji ve velkém hrnci.
- Přidáme pokrájené houby a restujeme, dokud nezměknou.
- Přilijeme rýži, promícháme a chvíli restujeme, dokud se zrno rýže nezačne sklovatět.
- Přilijeme víno a necháme vše chvíli vařit, dokud víno nevypaří.
- Postupně přiléváme horký vývar a neustále mícháme, aby rýže nepřilnula k hrnci.
- Když je rýže měkká a omáčka krémová, přidáme máslo a nastrouhaný Parmezán.
- Ochutnáme, osolíme a opepříme podle potřeby.
- Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželkou.