15. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Italské melanzane alla parmigiana
zdroj: Recepty 24/7

Italské melanzane⁤ alla parmigiana je lahodné tradiční italské jídlo, které spojuje caprese s plátky lilků a‍ parmazánem. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si křupavou a​ chutnou pochoutku z Itálie.

Suroviny

  • 2 ‌melanzane
  • 500g rajčat
  • 200g parmazánu
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý tymián

Postup

  1. Na kúsky⁤ nakrájané melanzane osolíme a necháme ⁤odstáť asi 30 minút, aby sa zbavili horkosti.
  2. Rajčatá sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky.
  3. V miske si pripravíme omáčku z rajčat, ktorú dochutíme soľou, čerstvou ‍bazalkou a​ tymiánom.
  4. Väčšinu parmazánu nastrúhame.
  5. Pripravené​ kúsky melanzane osušíme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán, kým nezhnednú.
  6. V pekáči vytvoríme vrstvy melanzane, omáčky z rajčat ‌a‍ nastrúhaného parmazánu.
  7. Po poslednej vrstve posypeme⁤ zvyšným ⁤parmazánom.
  8. Parmigianu pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi‌ 30 minút, až kým vrchná vrstva parmazánu nezhnedne.
  9. Podávame teplé⁢ s čerstvým chlebom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *