15. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Italské melanzane alla parmigiana je lahodné tradiční italské jídlo, které spojuje caprese s plátky lilků a parmazánem. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si křupavou a chutnou pochoutku z Itálie.
Suroviny
- 2 melanzane
- 500g rajčat
- 200g parmazánu
- olivový olej
- soľ
- čerstvá bazalka
- čerstvý tymián
Postup
- Na kúsky nakrájané melanzane osolíme a necháme odstáť asi 30 minút, aby sa zbavili horkosti.
- Rajčatá sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky.
- V miske si pripravíme omáčku z rajčat, ktorú dochutíme soľou, čerstvou bazalkou a tymiánom.
- Väčšinu parmazánu nastrúhame.
- Pripravené kúsky melanzane osušíme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán, kým nezhnednú.
- V pekáči vytvoríme vrstvy melanzane, omáčky z rajčat a nastrúhaného parmazánu.
- Po poslednej vrstve posypeme zvyšným parmazánom.
- Parmigianu pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30 minút, až kým vrchná vrstva parmazánu nezhnedne.
- Podávame teplé s čerstvým chlebom.