17. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Italské lasagne s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste​ tuto‌ lahodnou variantu italské lasagne s rajčaty. Tento ‌tradiční recept vám přinese chuťové dobrodružství⁢ s vrstvami čerstvého těsta, ​syrovými a ‌rajčatovými omáčkami a ⁤italským sýrem. Připravte si skvělé jídlo a pozvěte si ‌rodinu⁢ nebo⁤ přátele na výjimečný večer plný⁢ lahůdek. Lasagne s rajčaty – jednoduchý, ale neodolatelný ‍italský pokrm. ‍

Suroviny

  • 500⁣ g lasagnových plátů
  • 400 g mletého ⁢hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 400 g rajčatového pyré
  • 1 lžička ‌sušeného ​oregana
  • 1 ⁣lžička sušeného⁢ bazalku
  • 200 ⁣g⁤ ricotty
  • 100 g parmezánu, nastrouhaného
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového⁣ oleje a osmahněte cibuli do sklovata.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a⁢ mleté hovězí maso. ‌Smažte, dokud maso ​nezezlátne.
  3. Přidejte rajčatové pyré, ⁢oregano, bazalk a přiveďte k⁤ varu. ⁢Poté snižte teplotu a nechte dusit asi 20 minut.
  4. V⁣ menší misce smíchejte ricottu, polovinu parmezánu, sůl a pepř.
  5. Vymažte‍ zapékací formu olivovým olejem.
  6. Na dno‌ formy dejte vrstvu ‍lasagnových plátů, ‍poté⁢ přidejte část⁢ mletého ⁤masa ⁤a ricotovou⁣ směs. Opakujte, dokud nevyužijete ⁢všechny suroviny.
  7. Poslední vrstvu⁢ tvoří lasagnové pláty.⁢ Posypte je zbylým ‍parmezánem.
  8. Pečte v předehřáté troubě na 180 ⁤°C asi 30-35‌ minut, dokud není lasagne zlatavá a bublinkatá.
  9. Nechte chvíli ⁤odpočinout, poté nakrájejte na ​porce a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *