25. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Navodit si chuť Itálie s lahodným receptem na italské kuře s rajčaty. Tenké plátky kuřecího masa jsou podávány s bohatou omáčkou, která je připravena zrajícími rajčaty, česnekem a bylinkami. Toto lahodné jídlo se perfektně hodí k těstovinám nebo rýži. Vyzkoušejte toto autentické italské jídlo a dopřejte si okamžik italského dobrodružství u vašeho jídelního stolu.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 400 g cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete je.
- Rajčata rozpůlte a česnek nasekejte na nadrobno.
- V hluboké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte rajčata a česnek. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs vařit asi 5 minut, dokud se rajčata nezačnou rozpadat.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a posypte oreganem a bazalkem. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Podlijte trochou vody a nechte směs dusit na mírném plameni asi 20 minut, nebo dokud není kuře dokonale uvařené.
- Surovinu podávejte s rýží nebo těstovinami a můžete přidat i čerstvou bazalku na ozdobu.