21. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské cestoviny s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italské cestoviny s čerstvými rajčaty a aromatickou bazalkou. Tento jednoduchý a chutný pokrm oslní vaše chuťové buňky a zároveň připomene slunnou Itálii. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou večeři plnou chuťových zážitků. Bon appétit!

Suroviny

  • 400g italských cestovin
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
  3. Přidáme na kostky nakrájená rajčata a necháme dusit asi 10 minut.
  4. V dalším hrnci uvaříme cestoviny podle návodu na obalu.
  5. Hotové cestoviny scedíme a smícháme s omáčkou z rajčat a cibule.
  6. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
  7. Před podáváním můžeme posypat strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *