17. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské bruschetty s rajčaty a bazalkou jsou klasickým pokrmem plným chutí a vůní Středomoří. Tento recept je snadný a rychlý, ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři. Užijte si čerstvé kousky pečiva s plátky sladkých rajčat, voňavou bazalkou a olivovým olejem. Skvělá chuťová kombinace, která vám zaručeně získá srdce vašich hostů!
Suroviny
- 4 plátky italského chleba (např. ciabatta)
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Čerstvá bazalka
Postup
- Na rozpálenou pánvi si opečeme plátky chleba z obou stran dokud nebudou zlatavé.
- Rajčata nakrájíme na malé kostičky a smícháme je s nastrouhanými stroužky česneku, olivovým olejem, solí a pepřem.
- Na opečené plátky chleba rozetřeme rajčatovou směs.
- Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a můžeme podávat.