15. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou pochoutku s naším receptem na italské bruschette s rajčaty. Chutné křupavé plátky pečiva posypané rajčaty, bazalkou a olivovým olejem jsou skvělou volbou pro rychlou a lahodnou svačinu nebo předkrm. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete se přímo do slunného Itálie!
Suroviny
- 4 plátky italského chleba (např. ciabatta)
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- čerstvý bazalkový list
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Plátky chleba opečeme na grilu nebo v troubě a poté ještě teplé natřeme olivovým olejem.
- Rajčata nakrájíme na tenké plátky a položíme je na chleba.
- Česnek oloupeme a rozetřeme jím po rajčatech.
- Posypeme najemno nakrájeným čerstvým bazalkem a dochutíme solí a pepřem.
- Bruschette podáváme teplé jako předkrm nebo k oblíbenému italskému jídlu.