15. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské bruschette s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou pochoutku s naším receptem na italské bruschette s rajčaty. Chutné křupavé plátky pečiva posypané rajčaty, bazalkou a olivovým olejem jsou skvělou volbou pro rychlou a lahodnou svačinu nebo předkrm. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete se přímo do slunného Itálie!

Suroviny

  • 4 plátky italského chleba (např. ciabatta)
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý bazalkový list
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Plátky chleba opečeme na grilu nebo v troubě a poté ještě teplé natřeme olivovým olejem.
  2. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a položíme je na chleba.
  3. Česnek oloupeme a rozetřeme jím po rajčatech.
  4. Posypeme najemno nakrájeným čerstvým bazalkem a dochutíme solí a pepřem.
  5. Bruschette podáváme teplé jako předkrm nebo k oblíbenému italskému jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *