8. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské bruschetta s rajčaty: Vychutnejte si klasický italský recept na bruschetta s čerstvými rajčaty. Tento jednoduchý a chutný pokrm vám přinese do vaší kuchyně pravou atmosféru Itálie. Skvělá kombinace grilovaného chleba a plátků rajčat s aromatickým bylinkovým olejem a strouhaným parmazánem okouzlí každého gurmána. Připravte si toto osvěžující a lahodné jídlo jako předkrm nebo lehkou večeři a udělejte si chvíli „dolce vita“.
Italské bruschetta s rajčaty
Suroviny:
- 2 velké stroužky česneku
- 4 plátky italského ciabatta chleba
- 4 velká rajčata
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Čerstvý bazalkový list
Postup:
- Na raždíčce protrhněte jednotlivé plátky chleba.
- Dvě rajčata nakrájejte na drobné kousky.
- V míse smíchejte rajčata s nasekanými stroužky česneku, olivovým olejem, solí a pepřem podle chuti.
- Plátky chleba krátce opečte na grilu nebo v troubě, dokud nejsou lehce zlatavé.
- Vařte nebo grilujte dvakrát každou stranu chleba.
- Když jsou chlebové plátky vytažené z ohně, rozložte je na talíři a hned nasypte na ně připravenou směs z rajčat.
- Okraste rajčatovou směsí každý kousek chleba a ozdobte ho čerstvým bazalkovým listem.