24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou Italskou tortellini polévku plnou čerstvých bylinek, zeleniny a chutného kuřecího vývaru. Tento recept je ideální volbou pro vychladlé večery nebo jako teplá občerstvující večeře. Sledujte jednoduché kroky a užijte si tradiční italskou chuť přímo z vaší kuchyně.
Suroviny
- 250 g sušených tortellini
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- Soľ, čerstvě mletý černý pepř
- Na podávání: nasekaná petrželka a parmezán
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezačnou zlatět.
- Přidáme mrkev a rajče a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit.
- Poté přidáme tortellini a vaříme podle návodu na obalu, nebo dokud nejsou al dente.
- Přisolíme, opepříme a přidáme sušený oregano.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a parmezánem.