24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská tortellini polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou Italskou tortellini polévku plnou čerstvých bylinek, zeleniny a chutného kuřecího vývaru. Tento recept je ideální volbou pro vychladlé večery nebo jako teplá občerstvující večeře. Sledujte jednoduché kroky a užijte si tradiční italskou chuť přímo z vaší kuchyně.

Suroviny

  • 250 g sušených tortellini
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Soľ, čerstvě mletý černý pepř
  • Na podávání: nasekaná petrželka a parmezán

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezačnou zlatět.
  2. Přidáme mrkev a rajče a restujeme dalších pár minut.
  3. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit.
  4. Poté přidáme tortellini a vaříme podle návodu na obalu, nebo dokud nejsou al dente.
  5. Přisolíme, opepříme a přidáme sušený oregano.
  6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *