17. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská tiramisu s mascarpone a kávou je lahodný dezert plný italských chutí a vůní. Tato klasická receptura kombinuje krémový mascarpone s namáčenými piškoty do kávového nápoje. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a připravte si doma výjimečnou italskou pochoutku.
Suroviny
- 250g mascarpone
- 100ml silné kávy
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 vejce
- 100g piškotů
- kakao pro posypání
Postup
- Oddělte bílky a žloutky z vajec. Žloutky smíchejte s mascarpone, moučkovým cukrem a rumem.
- V jiné míse vyšlehejte bílky do tuha.
- Opatrně vmíchejte sníh z bílků do směsi s mascarpone.
- Dno formy vyložte piškoty namočenými v kávě a vrstvou krému.
- Opakujte tento postup a dokončete poslední vrstvou krému.
- Pokud máte rádi kávu, můžete na poslední vrstvu přidat i trochu kávy.
- Dejte tiramisu do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Před podáváním posypte povrch kakao a podávejte ozdobené kakaem.