5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovinová specialita se sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Italská těstovinová specialita se sýrem je lahodný pokrm plný chuti, který je oblíbený po celém světě. Tato jednoduchá, ale chutná a nasycující kombinace těstovin a sýra dokáže potěšit každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést lahodnými italskými chuťovými zážitky přímo z vaší kuchyně!

Suroviny

  • 500g těstovin (penne nebo farfalle)
  • 200g gorgonzola sýra
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 50g másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Na vařící osolenou vodu dejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte máslo a přidejte na kostky nakrájený gorgonzola sýr. Pomalu ho rozpusťte za pravidelného míchání.
  3. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  4. Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou. Dobře promícháme, aby se všechny těstoviny pokryly sýrovou omáčkou.
  5. Před podáváním můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *