5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovinová specialita se sýrem je lahodný pokrm plný chuti, který je oblíbený po celém světě. Tato jednoduchá, ale chutná a nasycující kombinace těstovin a sýra dokáže potěšit každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést lahodnými italskými chuťovými zážitky přímo z vaší kuchyně!
Suroviny
- 500g těstovin (penne nebo farfalle)
- 200g gorgonzola sýra
- 200ml smetany ke šlehání
- 50g másla
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Na vařící osolenou vodu dejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte máslo a přidejte na kostky nakrájený gorgonzola sýr. Pomalu ho rozpusťte za pravidelného míchání.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou. Dobře promícháme, aby se všechny těstoviny pokryly sýrovou omáčkou.
- Před podáváním můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželí.