31. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou italskou těstovinovou specialitu s rajčaty doma. Tento recept je jednoduchý a rychlý a jistě potěší celou rodinu. Dejte si kouzlo Itálie na talíři!
Suroviny
- 400 g těstovin
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 150 g čerstvého bazalku
- 50 g parmezánu
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a bazalku a nechte vařit asi 15 minut.
3. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
4. Po uvaření těstovin je sceďte a smíchejte s rajčatovou omáčkou.
5. Přidejte nastrouhaný parmazán, můžete dochutit solí a pepřem.
6. Podávejte horké s čerstvým bazalkem na ozdobu. Dobrou chuť!