21. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit italskou těstovinovou specialitu Carbonara doma! Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak snadno připravit lahodné těstoviny s omáčkou z vajec, sýra pecorino a slaniny. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně. Zamilujete se do této bohaté a syté pochoutky!
Suroviny
- 200g těstovin (nejlépe spaghetti)
- 100g pancetty nebo slaniny
- 2 vejce
- 50g parmazánu
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na balení.
- V menší pánvi osmahněte nakrájenou pancettu nebo slaninu, až bude křupavá.
- V misce rozšlehejte vejce se sýrem, sůlí a pepřem.
- Hotové těstoviny odceďte a smíchejte s osmaženou pancettou.
- Přidejte směs se sýrem a vajíčkem a promíchejte do zaprášenýho těsta.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte teplé a podávejte s plátky parmazánu na vrcholu.