20. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovinová specialita cacciatore je lahodný pokrm plný šťavnatého masa, čerstvých bylinek a aromatických omáček. Připravte si tuto lahůdku doma a dopřejte si kousek Itálie na talíři. S naším receptem na Italskou těstovinovou specialitu cacciatore si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 400g těstovin (např. tagliatelle nebo penne)
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 200ml bílého vína
- 200ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené kuřecí prsa. Mezitím na druhé pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a papriky.
- Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a necháme chvíli restovat. Přilijeme bílé víno a necháme vařit, dokud se alkohol nevyvaří.
- Poté přidáme kuřecí vývar a necháme provařit. Přidáme tymián, rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
- Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je a přidáme do omáčky.
- Dobře promícháme a necháme chvíli provařit. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.