20. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovinová specialita cacciatore.
zdroj: Recepty 24/7

Italská těstovinová specialita cacciatore je lahodný pokrm plný šťavnatého masa, čerstvých bylinek a aromatických omáček. Připravte si tuto lahůdku doma a dopřejte si kousek Itálie na talíři. S naším receptem na Italskou těstovinovou specialitu cacciatore si jistě pochutnáte!

Suroviny

  • 400g těstovin (např. tagliatelle nebo penne)
  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 4 rajčata
  • 200ml bílého vína
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené kuřecí prsa. Mezitím na druhé pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a papriky.
  2. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a necháme chvíli restovat. Přilijeme bílé víno a necháme vařit, dokud se alkohol nevyvaří.
  3. Poté přidáme kuřecí vývar a necháme provařit. Přidáme tymián, rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
  4. Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je a přidáme do omáčky.
  5. Dobře promícháme a necháme chvíli provařit. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *