19. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou těstovinovou klasiku s rajčaty a bazalkou doma! Tento jednoduchý recept vám přinese chuť Středomoří přímo do vaší kuchyně. Podávejte s cibulí, česnekem a vlastními oblíbenými ingrediencemi pro dokonalou chuť. Jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány!
Suroviny
- 400g těstovin (penne nebo spaghetti)
- 400g cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 60ml olivového oleje
- Špetka soli
- Čerstvá bazalka
- Parmezán (dle chuti)
Postup
- Na pánev dáme olivový olej a osmahneme na něm prolisovaný česnek a cherry rajčata rozkrojená na poloviny.
- V hrnci uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
- Když jsou těstoviny uvařené, smícháme je s rajčaty a česnekem a podáváme na talíř. Na těstoviny můžeme posypat nastrouhaný parmezán a ozdobit čerstvou bazalkou.