25. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské těstoviny s čerstvými rajčaty – klasický recept plný chuti a jednoduchosti. Skořice těstoviny ve slunečnicovém oleji s rajčaty, cesnakem a bazalkou pro dokonalý italský zážitek na talíři. S tímto receptem si užijete autentickou italskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 400g těstovin (např. spaghetti)
- 500g čerstvých rajčat
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř
- parmezán na posypání
Postup
- Nejprve si připravte omáčku. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm česnek. Pak přidejte rajčata a dusíme asi 10 minut. Na konci dochuťte solí, pepřem a nasekanou bazalkou.
- Větší hrnec naplňte osolenou vodou a přiveďte k varu. Pak do ní vsypte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím si uvařte omáčku, aby byla hotová ve chvíli, kdy budou hotové i těstoviny.
- Hotové těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.