25. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovinová klasika s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné italské těstoviny s čerstvými rajčaty – klasický recept plný chuti a jednoduchosti. Skořice těstoviny ve slunečnicovém oleji s rajčaty, cesnakem a bazalkou pro dokonalý italský zážitek na talíři. S tímto receptem si užijete autentickou italskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 400g těstovin (např. spaghetti)
  • 500g čerstvých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl a pepř
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Nejprve si připravte omáčku. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm česnek. Pak přidejte rajčata a dusíme asi 10 minut. Na konci dochuťte solí, pepřem a nasekanou bazalkou.
  3. Větší hrnec naplňte osolenou vodou a přiveďte k varu. Pak do ní vsypte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  4. Mezitím si uvařte omáčku, aby byla hotová ve chvíli, kdy budou hotové i těstoviny.
  5. Hotové těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *