12. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovinová klasika Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si klasickou italskou těstovinovou lahůdku s receptem na Carbonaru, která spojuje vajíčka, slaninu a sýr. Naučte se připravit tento jednoduchý a chutný pokrm, který potěší všechny milovníky těstovin. S naším receptem na italskou Carbonaru se stanete skvělým kuchařem! Sledujte návod a připravte si skvělou večeři.

Suroviny

  • 300 g těstovin (nejlépe špagety)
  • 150 g pancetty nebo slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 50 g parmazánu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu do křupava. Přidáme prolisovaný česnek a necháme krátce restovat.
  2. V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu. Poté je odcedíme, ale trochu vody si ponecháme.
  3. V míse smícháme žloutky s nastrouhaným parmazánem. Přidáme pepř podle chuti.
  4. Přidáme těstoviny do pánve s pancettou a promícháme. Postupně přilijeme trochu vody z těstovin a za stálého míchání přidáme směs žloutků a parmazánu.
  5. Případně dochutíme solí a pepřem a hotové jídlo podáváme posypané dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *