12. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasickou italskou těstovinovou lahůdku s receptem na Carbonaru, která spojuje vajíčka, slaninu a sýr. Naučte se připravit tento jednoduchý a chutný pokrm, který potěší všechny milovníky těstovin. S naším receptem na italskou Carbonaru se stanete skvělým kuchařem! Sledujte návod a připravte si skvělou večeři.
Suroviny
- 300 g těstovin (nejlépe špagety)
- 150 g pancetty nebo slaniny
- 3 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 50 g parmazánu
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu do křupava. Přidáme prolisovaný česnek a necháme krátce restovat.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu. Poté je odcedíme, ale trochu vody si ponecháme.
- V míse smícháme žloutky s nastrouhaným parmazánem. Přidáme pepř podle chuti.
- Přidáme těstoviny do pánve s pancettou a promícháme. Postupně přilijeme trochu vody z těstovin a za stálého míchání přidáme směs žloutků a parmazánu.
- Případně dochutíme solí a pepřem a hotové jídlo podáváme posypané dalším parmazánem.