16. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovinová klasika: Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Chutná italská těstovinová klasika Carbonara s křupavými kousky slaniny, sýrem Pecorino Romano a čerstvě nasekaným petrželem. Naučte se připravit tento jednoduchý a lahodný recept na domácí Carbonaru a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400 g těstovin (např. špagety)
  • 200 g pancetty nebo slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 100 g parmazánu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu do křupava.
  2. V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle pokynů na obalu.
  3. Ve sklenici smícháme žloutky, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek a sůl a pepř podle chuti.
  4. Uvařené těstoviny scedíme a ihned smícháme se směsí žloutků a parmazánu.
  5. Přidáme osmaženou pancettu nebo slaninu a důkladně promícháme.
  6. Servírujeme okamžitě, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *