16. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná italská těstovinová klasika Carbonara s křupavými kousky slaniny, sýrem Pecorino Romano a čerstvě nasekaným petrželem. Naučte se připravit tento jednoduchý a lahodný recept na domácí Carbonaru a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400 g těstovin (např. špagety)
- 200 g pancetty nebo slaniny
- 3 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 100 g parmazánu
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu do křupava.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle pokynů na obalu.
- Ve sklenici smícháme žloutky, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek a sůl a pepř podle chuti.
- Uvařené těstoviny scedíme a ihned smícháme se směsí žloutků a parmazánu.
- Přidáme osmaženou pancettu nebo slaninu a důkladně promícháme.
- Servírujeme okamžitě, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a dalším parmazánem.