19. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská těstovina se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Italská ⁤těstovina ‍se ‌špenátem je lahodné a ⁢zdravé jídlo, které ocení jak⁤ milovníci‌ italské kuchyně,⁢ tak i vegetariáni. Kombinace⁤ špenátových ⁣listů, česneku⁢ a sýrové omáčky⁤ vytváří bohatou chuťovou paletu. Tento⁤ recept je také jednoduchý‌ a rychlý na přípravu, což ‌ho‍ činí ideálním pro⁤ rychlý oběd či večeři. Vyzkoušejte ‌jej a dejte si ⁤trochu Itálie do svého talíře!

Suroviny

  • 500 g italské těstoviny
  • 200 g čerstvého⁢ špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce ⁤olivového ⁤oleje
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • Sůl a ⁤pepř podle⁣ chuti

Postup

  1. Nejprve⁢ si ​připravte všechny suroviny. Těstovinu uvařte al ⁤dente podle ​návodu na‍ obalu. Špenát opláchněte a zbavte ho⁢ tvrdých ‌stonků.​ Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
  2. Na​ pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm⁣ nakrájený česnek dozlatova.
  3. Přidejte ‌naťřený ⁣špenát a ‌dejte ⁣ho​ chvíli dusit,‍ dokud nezměkne.
  4. Přidejte⁢ uvařenou těstovinu do pánve s špenátem⁢ a promíchejte.
  5. Přidejte⁣ sůl‍ a pepř podle ⁢chuti a promíchejte.
  6. Na závěr posypte jídlo nastrouhaným parmezánem.
  7. S těstovinou se podává čerstvě nakrájená rajčata nebo salátem podle vaší chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *