19. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovina se špenátem je lahodné a zdravé jídlo, které ocení jak milovníci italské kuchyně, tak i vegetariáni. Kombinace špenátových listů, česneku a sýrové omáčky vytváří bohatou chuťovou paletu. Tento recept je také jednoduchý a rychlý na přípravu, což ho činí ideálním pro rychlý oběd či večeři. Vyzkoušejte jej a dejte si trochu Itálie do svého talíře!
Suroviny
- 500 g italské těstoviny
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g nastrouhaného parmezánu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Těstovinu uvařte al dente podle návodu na obalu. Špenát opláchněte a zbavte ho tvrdých stonků. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájený česnek dozlatova.
- Přidejte naťřený špenát a dejte ho chvíli dusit, dokud nezměkne.
- Přidejte uvařenou těstovinu do pánve s špenátem a promíchejte.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Na závěr posypte jídlo nastrouhaným parmezánem.
- S těstovinou se podává čerstvě nakrájená rajčata nebo salátem podle vaší chuti.