14. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovina s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Italská těstovina s lahodnou rajčatovou omáčkou je skvělý recept pro milovníky italské kuchyně. Tento chutný a jednoduchý pokrm je připravený s čerstvými rajčaty, bylinkami a aromatickými kořeními. Uvařte si špagety nebo jiný druh těstovin a přidejte jim tuhle omáčku jako dokonalou doplňující ingredienci. Tato italská těstovina s rajčatovou omáčkou je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři, která vás nadchne svým chutným a osvěžujícím příchutí.

Suroviny

  • 400 g italské těstoviny (např. penne nebo spaghetti)
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petrželka)
  • parmezánový sýr na posypání

Postup

  1. Na začátku si připravíme všechny suroviny. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli a česnek jemně nasekáme a bylinky nadrobno posekáme.
  2. Do většího hrnce svaříme osolenou vodu a uvaříme těstoviny al dente dle pokynů na obalu.
  3. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova.
  4. Přidáme česnek a krátce restujeme, aby vyvinul svou vůni.
  5. Přidáme rajčata, přisypeme cukr, osolíme a opepříme. Vaříme na středním ohni asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou a omáčka nezhoustne. Případně můžeme přidat trochu vody, pokud se nám zdá omáčka příliš hustá.
  6. Před dokončením omáčky přidáme posekané bylinky a necháme je chvilku pro vonné aroma vařit společně s omáčkou.
  7. Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přidejte je do omáčky. Promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela na těstovinách.
  8. Skořicovou těstovinu můžeme posypat na talíři čerstvě nastrouhaným parmezánovým sýrem a ozdobit bylinkami.
  9. Horkou italskou těstovinu s rajčatovou omáčkou můžeme ihned podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *