1. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento italský recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Rajčata jsou zde hlavním ingrediencí a přidávají omáčce svěžest a jemnou kyselost. Omáčka se připravuje zralými rajčaty, cibulí, česnekem a bylinkami, jako je bazalka a oregano. Těstoviny jsou vařené naťahovačku a podávají se s velkou porcí lahodné rajčatové omáčky. Jednoduchý, ale přesto chutný recept, který si zamilujete.
Suroviny
- 500 g italské těstoviny
- 400 g rajčat
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a sušený oregano a krátce restujte.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte je na mírném ohni asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou na omáčku.
- Při dochucování omáčky použijte sůl a pepř podle své chuti.
- Mezitím uvařte těstovinu v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud není al dente.
- Sceděnou těstovinu smíchejte s rajčatovou omáčkou a podávejte ihned.