1. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovina s rajčatovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Tento italský recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Rajčata jsou zde hlavním ingrediencí a přidávají omáčce svěžest a jemnou kyselost. Omáčka se připravuje zralými rajčaty, cibulí, česnekem a bylinkami, jako je bazalka a oregano. Těstoviny jsou vařené naťahovačku a podávají se s velkou porcí lahodné rajčatové omáčky. Jednoduchý, ale přesto chutný recept, který si zamilujete.

Suroviny

  • 500 g italské těstoviny
  • 400 g rajčat
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a sušený oregano a krátce restujte.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a vařte je na mírném ohni asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou na omáčku.
  4. Při dochucování omáčky použijte sůl a pepř podle své chuti.
  5. Mezitím uvařte těstovinu v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud není al dente.
  6. Sceděnou těstovinu smíchejte s rajčatovou omáčkou a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *