6. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovina s pestem je překvapivě jednoduchým, ale vysoce chutným jídlem. Těstoviny jsou perfektně uvařené al dente a kombinovány s lahodným domácím pestem, které je plné arómatu bazalky, česneku a parmazánu. Tento recept je skvělým způsobem, jak rychle a jednoduše připravit skvělou italskou večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a okusíte lahodnou chuť Itálie přímo ve své kuchyni!
Suroviny
- 250 g těstovin (penne, farfalle nebo podobné)
- 50 g čerstvé bazalky
- 50 g parmazánu
- 50 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 100 ml olivového oleje
- Špetka soli
Postup
- Do vroucí osolené vody vložte těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím si připravte pesto. V mixéru smíchejte bazalku, parmazán, piniové oříšky, olivový olej, česnek a špetku soli. Mixujte, dokud nevznikne hladká pasta.
- Sceděné těstoviny přidejte do pánve, promíchejte s omáčkou a vařte ještě 1-2 minuty, aby se všechno spojilo.
- Hotovou těstovinu podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem a ozdobte lístky bazalky.