17. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovina s pestem je lahodný recept, který vám přinese chuť a vůni Itálie přímo na talíř. Tento tradiční italský pokrm spojuje al dente těstovinu s bohatým a aromatickým pestem složeným z čerstvé bazalky, olivového oleje, nasekaného česneku, parmazánu a ořechů. Pesto dodává těstovině zelenou barvu a intenzivní chuť, která zaujme každého gurmána. Dopřejte si hřejivý kousíček Itálie a vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept na Italskou těstovinu s pestem.
Suroviny:
- 250 g těstovin (např. penne)
- 2 hrstky baziliky
- 2 stroužky česneku
- 50 g piniových oříšků
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme pesto. Do mixéru vložíme bazilikové lístky, česnek, piniové oříšky, parmazán, olivový olej, sůl a pepř. Všechny suroviny mixujeme do hladké konzistence.
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Uvařené těstoviny scedíme a přendáme do mísy.
- Na těstoviny přidáme připravené pesto a důkladně promícháme, aby byly všechny těstoviny pokryté pestem.
- Po případné dochucení solí a pepřem je italská těstovina s pestem připravena k podávání.