17. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská těstovina s pestem.
zdroj: Recepty 24/7

Italská těstovina s pestem je lahodný recept, který vám přinese chuť a vůni Itálie přímo na talíř. Tento tradiční italský pokrm spojuje al dente těstovinu s bohatým a aromatickým pestem složeným z čerstvé bazalky, olivového oleje, nasekaného česneku, parmazánu a ořechů. Pesto dodává těstovině zelenou barvu a intenzivní chuť, která zaujme každého gurmána. Dopřejte si hřejivý kousíček Itálie a vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept na Italskou těstovinu s pestem.

Suroviny:

  • 250 g těstovin (např. penne)
  • 2 hrstky baziliky
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g piniových oříšků
  • 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme pesto. Do mixéru vložíme bazilikové lístky, česnek, piniové oříšky, parmazán, olivový olej, sůl a pepř. Všechny suroviny mixujeme do hladké konzistence.
  2. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  3. Uvařené těstoviny scedíme a přendáme do mísy.
  4. Na těstoviny přidáme připravené pesto a důkladně promícháme, aby byly všechny těstoviny pokryté pestem.
  5. Po případné dochucení solí a pepřem je italská těstovina s pestem připravena k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *