4. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodnou italskou klasikou – špagety carbonara s křupavou pancettou. Tento jednoduchý recept vás přenese do slunné Itálie a okoření váš jídelníček. Vyzkoušejte ho dnes a dopřejte si skvělou kombinaci vajec, sýra, pancetty a italského těsta. Jistě si pochutnáte na každém soustu!
Suroviny
- 400 g špaget
- 200 g pancetty
- 4 vajíčka
- 100 g parmezánu
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Postup
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu, až lehce zezlátne.
- V míse smícháme vajíčka se strouhaným parmezánem a pepřem.
- Špagety uvaříme al dente v osolené vodě.
- Přidáme uvařené špagety k opečené pancettě a promícháme.
- Vše zalijeme směsí vajec a parmezánu, promícháme a necháme krátce provařit.
- Přelijeme na talíře, přidáme ještě trochu čerstvě mletého pepře a můžeme servírovat.