4. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská špagety carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodnou italskou klasikou – špagety carbonara s křupavou pancettou. Tento jednoduchý recept vás přenese do slunné Itálie a okoření váš jídelníček. Vyzkoušejte ho dnes a dopřejte si skvělou kombinaci vajec, sýra, pancetty a italského těsta. Jistě si pochutnáte na každém soustu!

Suroviny

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty
  • 4 vajíčka
  • 100 g parmezánu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

Postup

  1. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu, až lehce zezlátne.
  2. V míse smícháme vajíčka se strouhaným parmezánem a pepřem.
  3. Špagety uvaříme al dente v osolené vodě.
  4. Přidáme uvařené špagety k opečené pancettě a promícháme.
  5. Vše zalijeme směsí vajec a parmezánu, promícháme a necháme krátce provařit.
  6. Přelijeme na talíře, přidáme ještě trochu čerstvě mletého pepře a můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *