19. 3. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Italská rajská omáčka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo pravé italské kuchyně s naším receptem na rajskou omáčku s bazalkou. Tento tradiční recept je ideální pro milovníky zdravé a chutné stravy. Rajská omáčka, bohatá na aromatické bylinky a čerstvé ingredience, přinese do vašeho jídelníčku kousek Itálie. Zjistěte, jak snadno a rychle připravit tento oblíbený doplněk k těstovinám, který osvěží každé jídlo. Sledujte naše kroky a dopřejte si chuť pravé Itálie doma!

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 800 g nakrájených rajčat z konzervy
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1 čajová lžička sušené bazalky nebo hrst čerstvé bazalky, nasekané
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Špetka cukru (volitelné)

Postup

  1. Zahřejte olivový olej na středně silném ohni v hlubší pánvi.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a osmažte ji do zlatova, přibližně 5 minut.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a osmažte další 1 minutu.
  4. Přidejte rajčata z konzervy, oregano a bazalku. Promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Snížte teplotu a nechte omáčku pomalu bublat asi 20 minut. Občas promíchejte.
  6. Ochuťte solí, pepřem a špetkou cukru (pokud používáte). Omáčka by měla být hustá a aromatická.
  7. Pokud preferujete hladkou omáčku, můžete ji rozmixovat ponorným mixérem.
  8. Podávejte teplou čerstvou omáčku s těstovinami, posypanou parmezánem a několika lístky čerstvé bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *