22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na domácí italskou rajskou omáčku plnou chutí a lahodné vůně. Své jídlo okořeňte kvalitními bylinkami a podávejte s italskou pečivem pro dokonalou chuťovou harmonii. Vytvořte si skvělou italskou atmosféru přímo u vás doma!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat v konzervě
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř, bazalka
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisované česnek.
- Přidáme rajčata s šťávou z konzervy a dochutíme solí, pepřem, cukrem a bazalkou.
- Mícháme a vaříme asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Případně můžeme omáčku rozmixovat mixérem na hladkou konzistenci.
- Hotovou omáčku můžeme použít jako základ pro těstoviny nebo pizzu.