11. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na osvěžující italskou rajčatovou bruschettu s bazalkou, nejste na tom špatně! Naše lahodná verze tohoto klasického jídla vám přinese dokonalou kombinaci chutí a je skvělá jako předkrm nebo lehký oběd. S čerstvými rajčaty, olivovým olejem, česnekem a bazalkou na domácím chlebu, tato bruschetta dodá vašim chuťovým buňkám zážitek, kterému se nebudete moct odolat. Připravte si ji snadno a rychle a dopřejte si plný italský kulinarický zážitek u vás doma.
Suroviny
- 4 plátky kvalitního chleba
- 4 velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- Extra panenský olivový olej
- Balená bazalka
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Chlebové plátky opečeme na grilu nebo vgrilovací pánvi, dokud nejsou krásně zlatavé.
- Rajčata nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme prolisované česnekové stroužky a orestujeme. Přidáme sůl, pepř a olivový olej podle chuti.
- Upečené chlebové plátky pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvou bazalkou.
- Na chlebové plátky nasypte směs s rajčaty.
- Podávejte okamžitě, dokud jsou plátky chleba křupavé.