11. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská rajčatová bruschetta s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na osvěžující italskou rajčatovou bruschettu s bazalkou, nejste na tom špatně! Naše lahodná verze tohoto klasického jídla vám přinese dokonalou kombinaci chutí a je skvělá jako předkrm nebo lehký oběd. S čerstvými rajčaty, olivovým olejem, česnekem a bazalkou na domácím chlebu, tato bruschetta dodá vašim chuťovým buňkám zážitek, kterému se nebudete moct odolat. Připravte si ji snadno a rychle a dopřejte si plný italský kulinarický zážitek u vás doma.

Suroviny

  • 4 plátky kvalitního chleba
  • 4 velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Extra panenský olivový olej
  • Balená bazalka
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Chlebové plátky opečeme na grilu nebo vgrilovací pánvi, dokud nejsou krásně zlatavé.
  2. Rajčata nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme prolisované česnekové stroužky a orestujeme. Přidáme sůl, pepř a olivový olej podle chuti.
  3. Upečené chlebové plátky pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvou bazalkou.
  4. Na chlebové plátky nasypte směs s rajčaty.
  5. Podávejte okamžitě, dokud jsou plátky chleba křupavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *