16. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Italská rajčatová bruschetta.
zdroj: Recepty 24/7

Italská rajčatová bruschetta je klasický a chutný recept, který bude skvělým předkrmem nebo lehkým jídlem. Jednoduché a přesto lahodné spojení čerstvých rajčat, olivového oleje, česneku a bazalky na křupavém plátku domácího chleba. Neodolatelná kombinace italských chutí, která okouzlí každého gurmána. S naším receptem na Italskou rajčatovou bruschetu si připravíte rychlé a lahodné jídlo, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Buon appetito!

Suroviny

  • 6 krajíčků italského chleba (ciabatta)
  • 4 středně velká rajčata
  • 1/4 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sušený bazalkový a oreganový koření
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na rozehřáté pánev si opečeme krajíčky chleba z obou stran, dokud nebudou lehce zlatavé.
  2. Rajčata zbavíme slupky (namočíme je na chvíli do horké vody), nakrájíme na drobné kousky a smícháme s nakrájenou cibulí a česnekem.
  3. Přidáme olivový olej, sušená koření, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.
  4. Nakonec směs rajčat rozprostřeme na opečené chleby a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *