23. 1. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou italskou polévku s mozzarellou a rajčaty, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně a zaručeně vás zahřeje i potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodnou polévku již dnes. Buon appetito!
Suroviny
- 2 středně velká rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 800 ml zeleninového vývaru
- 400 g rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 mozzarella
- Hobby chléb na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata a dusíme je do měkka. Přilijeme zeleninový vývar a vroucím protlakem zakalíme polévku.
- Po chvíli přidáme oregano, bazalku a osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme ještě asi 15 minut.
- Nakonec přidáme nakrájenou mozzarellu a promícháme, aby se rozpustila. Podáváme s hrubým hobby chlebem.