23. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská polévka s mozzarellou a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou italskou polévku s mozzarellou ⁣a rajčaty,‍ která vás‍ okouzlí ​svou‌ jednoduchostí a bohatou chutí. Tento recept je skvělou volbou pro ⁤všechny milovníky italské kuchyně a zaručeně ‌vás zahřeje i potěší vaše chuťové buňky. Sledujte ‌náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodnou polévku‌ již dnes. Buon appetito!

Suroviny

  • 2 středně velká rajčata
  • 1 cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového ⁤oleje
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného⁢ oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 mozzarella
  • Hobby chléb⁣ na‍ podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme ⁣olivový olej a osmahneme ‍na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný ⁤česnek.
  2. Přidáme nakrájená ⁢rajčata a dusíme je do měkka.‌ Přilijeme zeleninový‍ vývar a ⁤vroucím ⁤protlakem⁤ zakalíme polévku.
  3. Po chvíli přidáme oregano, bazalku a osolíme a ‌opepříme podle⁣ chuti. Vaříme ještě asi 15⁢ minut.
  4. Nakonec přidáme nakrájenou mozzarellu a promícháme,⁢ aby‍ se rozpustila. Podáváme s hrubým hobby chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *