27. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská polévka minestrone
zdroj: Recepty 24/7

Italská‌ polévka minestrone je lahodná a živá večeře plná čerstvých zeleninových ingrediencí, fazolí a aromatických bylinek. ‌Navštivte ⁤naše stránky ⁤a‌ objevte recept na tuto tradiční ‌italskou pochoutku, která vás ihned přenesou do srdce italské kuchyně. Uvařte si doma italskou polévku minestrone a dopřejte svému jídelníčku autentický italský zážitek. Buon appetito!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na ⁢drobné kousky
  • 2 stroužky česneku,‌ nasekané
  • 2⁤ mrkve, nakrájené​ na‍ kostičky
  • 2 stonky celeru, nakrájené na plátky
  • 1 brambora, nakrájená na kostičky
  • 400 g nasekaných rajčat z konzervy
  • 400 g cizrny z konzervy, odtučněné a opláchnuté
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 50 g krájeného špenátu
  • 50 g​ malých těstovin
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá bazalka a​ parmazán na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli se česnekem.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev, celer a bramboru a dusete, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte rajčata, cizrnu a ‍zeleninový vývar a nechte vařit asi 20⁢ minut.
  4. Přidejte špenát a těstoviny a vařte, dokud těstoviny nezměknou.
  5. Chuť ⁤polévku solí a pepřem⁢ a podávejte ‌ozdobenou nasekanou bazalkou a strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *