28. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na italskou pizza z pece a užijte si autentickou chuť křupavé těsto a šťavnatých ingrediencí. S vůní čerstvých bylinek a lahodnými sýry si tento pokrm oblíbí celá rodina. Sledujte návod a připravte si skvělou večeři plnou chuti a radosti z vaření.
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- 250 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g cherry rajčat
- 200 g mozzarelly
- 100 g parmazánu
- čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí ve velké míse.
- Přidejte teplou vodu a olej a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Přikryjte mísi utěrkou a dejte ji na teplé místo kynout asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Předehřejte troubu na co nejvyšší možnou teplotu a zahřejte pizzovou pec na maximální teplotu.
- Rozválejte těsto na plech pokrytý pečicím papírem.
- Rajčata nakrájejte na půlky a mozzarellu na plátky.
- Po těstě rozetřete rajčatový protlak a posypte nasekanými bylinkami.
- Rozložte na těsto cherry rajčata, mozzarellu a nakrájený parmazán.
- Ochutnejte solí a pepřem a dejte do vyhřáté pece péct asi 15 minut, nebo dokud není pizza zlatavá a křupavá.
- Nakonec podávejte posypanou čerstvými bylinkami a pokapanou olivovým olejem.