10. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento italský recept na domácí pizzu se šunkou je skvělou volbou pro všechny milovníky tohoto klasického jídla. Křehké těsto, oblíbená omáčka z čerstvých rajčat a šťavnatá šunka vytváří dokonalou kombinaci chutí. Sledujte náš jednoduchý postup a užijte si autentickou italskou pizzu ve svém vlastním domově.
Suroviny
- 500g pizzového těsta
- 200g sýru mozzarella
- 200g šunky
- 200g rajčatové omáčky
- 1 cibule
- Čerstvé bylinky (např. bazalka a oregano)
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Rajčatovou omáčku můžete buď koupit hotovou, nebo si ji připravit sami z čerstvých rajčat a bylinek. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a sýr mozzarella na tenké kroužky.
- Rozprostřete pizzové těsto na plech vyložený pečícím papírem. Pokud máte kamennou pekáč, předehřejte ho.
- Na rozprostřené těsto nanesete rajčatovou omáčku a rozetřete ji do tenké vrstvy.
- Přidejte plátky šunky, cibuli a sýr mozzarella. Pokud máte rádi silnější chuť, můžete přidat další suroviny jako např. olivy nebo papriku.
- Posypte čerstvými bylinkami (např. bazalkou a oreganem), zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Předehřejte troubu na 220°C a pizza se šunkou pečte přibližně 15-20 minut, nebo dokud těsto nevyroste a nezezlátne.
- Po upečení nechte pizzu chvíli vychladnout a poté si ji můžete rozkrájet a podávat.