26. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza s rajčaty a mozzarellou je oblíbeným tradičním jídlem z italské kuchyně. Tato lahodná pizza je pokryta plátky čerstvých rajčat a kvalitní mozzarellou, které se během pečení spojí do harmonického celku. Vychutnejte si výborný jídelní zážitek přímo z pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 300 g pizzového těsta
- 200 g mozzarelly
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
Postup
- Nejprve si připravíme suroviny. Rajčata nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na tenké plátky a česnek najemno nasekáme.
- Pizzové těsto rozválíme na plech a rozetřeme na něj 2 lžíce olivového oleje.
- Na rozválené těsto rozložíme plátky rajčat a cibule. Přidáme nasekaný česnek.
- Nakrájenou mozzarellu rozložíme rovnoměrně po pizze.
- Pizza se solí a pepřem podle chuti, poté posypeme čerstvými bylinkami.
- Pečeme 15-20 minut v předem vyhřáté troubě na 200 °C, dokud pizza není zlatavá.
- Po vytáhnutí z trouby necháme pizzu chvíli odpočinout, poté podáváme a můžeme si pochutnat.