1. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza s rajčaty a bazalkou je klasickým receptem, který vám přinese pravou chuť Itálie do vaší kuchyně. Upečená na křupavém těstě se syrovými rajčaty a čerstvou bazalkou, tato pizza je pikantní a plná lahodných chutí. Připravte si ji snadno a rychle a užijte si skvělý večer plný skvělého jídla a radosti.
Italská pizza s rajčaty a bazalkou
Suroviny:
- 400 g pizzy
- 200 g rajčat
- 100 g mozzarelly
- 30 g bazalkového pesta
- 5 g soli
- 2 g černého pepře
- 2 g oregana
- 2 g olivového oleje
Postup:
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu na kostky.
- Rozvlečte těsto na pizzu do požadované velikosti.
- Na rozvlečené těsto nanesete bazalkový pesto jako základ omáčky.
- Rovnoměrně rozložte rajčata a mozzarellu na pesto.
- Potraviny posypejte solí, černým pepřem a oreganem.
- Pizza se peče v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut, dokud není křupavá a zlatavá.
- Před podáváním pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvou bazalkou.